[VIDEO] Mantelzorg geeft voldoening voor alle leeftijden

De mantelzorgers van Leidschendam-Voorburg zijn op zaterdag 9 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Wethouder Jan-Willem Rouwendal opende de feestelijke dag waarbij de mantelzorgers zichzelf konden laten verwennen.

Mantelzorger op de eerste plaats
Wethouder Rouwendal: ‘’Op een dag als vandaag staan de mantelzorgers op de eerste plaats. De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt mantelzorgers erg belangrijk in de gemeente en heeft ze ook in het vizier.’’

Meer mensen dan je denkt
Landelijk is één op de drie mensen op een bepaalde manier wel eens mantelzorger. Dat betekent dat dit er in Leidschendam-Voorburg een kleine 20.000 mensen zijn. Tijdens de dag van de mantelzorg was er een onder andere een kapper, een stoelmasseur, een lunch en er waren verschillende workshops. De Vliet Grieten traden op voor het publiek.

Mantelzorg is ook zwaar
Veel mantelzorgers beleven voldoening uit hun werk. Voldoening voor een ander en voor hen zelf. Daarom wordt deze dag georganiseerd. Het werk is vrijwillig maar niet vrijblijvend en het kan ook een zware belasting zijn. De gemeente wil de mantelzorger een steuntje in de rug geven en de waardering uitspreken.