[VIDEO] Nieuw Dunea watertappunt bij Spinozahof in gebruik genomen

Woensdag werd het nieuwe watertappunt van Dunea geopend in Spinozahof Voorburg. Dit watertappunt werd officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Nadine Stemerdink. Nadine: “Met het watertappunt hopen we meer mensen te stimuleren om kraanwater te drinken. Het is een gezonde vervanger voor suikerhoudende frisdrank. Tevens is een watertappunt goed voor het milieu; mensen kunnen hun eigen herbruikbare flesje of bidon makkelijk en snel vullen. Daarmee beperken we de hoeveelheid plastic afval.”

Samen met de gemeente
De plannen voor de watertap zijn door Stichting Mooi Voorburg samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg uitgewerkt tot de ingebruikname.

Vrijwilligers onderhouden de kraan
De vrijwilligers van Mooi Voorburg gaan de kraan onderhouden. Na het officiele moment is er gelijk gebruik gemaakt van de tap door water over de planten van het hof te gieten. Voorzitter Frouwke de Boer: “Dit initiatief is in 2019 ontwikkeld ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de stichting. De uitvoering was nog best lastig want er moest een aparte waterleiding worden aangelegd vanaf de Prinses Beatrixlaan. Met dit initiatief is Park ’t Loo nog aantrekkelijker geworden, en dat is een van de doelstellingen van Stichting Mooi Voorburg.”