[VIDEO] Noppes geeft gratis kinderspullen weg aan ouders die het nodig hebben

Noppes (voorheen het ruilhuis) is een steuntje in de rug voor alle bewoners van Leidschendam die kleding, schoenen en speelgoed voor kinderen kunnen gebruiken. Noppes, gelegen aan de Waterlelie Prinsenhof 4 in Leidschendam, is ontstaan in 2016 door een buurtinitiatief.

Donaties
De kleding, spullen en speelgoed komen allemaal vanuit donaties van mensen die het weg willen of kwijt willen. Vrijwilligers zoeken zorgvuldig uit wat er nog wel en wat er niet meer gebruikt kan worden. Nadat alles gesorteerd is, kunnen bezoekers het uitzoeken. Kleding die niet helemaal optimaal meer gebruikt kan worden, is ook zeker welkom. Dit wordt namelijk in een grote container gestopt om vervolgens gerecycled te worden.

Van grote waarde
De grootste doelgroep van Noppes zijn alleenstaande moeders. Er zijn veel alleenstaande moeders in de wijk en juist dan komt Noppes erg goed van pas. Dat de spullen gratis opgehaald kunnen worden, betekent erg veel voor sommige bewoners. ‘Ik houd nu geld over om eens wat leuks te gaan doen met mijn dochter en dat is me heel veel waard’, aldus een bewoner.