[VIDEO] Ook zaterdag veel verkeersdruk rondom The Mall

Ondanks verzoeken van de burgemeester om de drukte te mijden was er zaterdag toch weer redelijk wat verkeersoverlast rondom the Mall of The Netherlands in Leidschendam. Door de drukte in het winkelcentrum worden de verschillende parkeergarages regelmatig gesloten. Dit zorgt voor files op omliggende wegen op onder andere de Noordsingel, Heuvelweg en N14.

Gemeente roept op om drukte te mijden
Onze verslaggever vroeg de gemeente om een reactie: “De drukte wordt samen met The Mall continu gemonitord. Om het verkeer in goede banen te leiden zijn zet de gemeente extra verkeersregelaars in op de kruispunten en The Mall zet verkeersregelaars in bij de parkeergarages. Daarnaast is de inzet van Handhaving verdrievoudigd. The Mall zelf zet extra beveiligers in binnenin The Mall naast de gastheren en gastvrouwen van The Mall die ook mensen aanspreken. Daarnaast zijn er winkels in The Mall die zelf ook nog beveiligers voor hun eigen winkel hebben.”

Buurtbewoners leven in onvrede over druk op de weg
Sinds de oplevering van het winkelcentrum en de versoepeling van de maatregelen is er verkeers- en parkeeroverlast in de buurt. Bijkomend effect is dat winkelend publiek parkeert in omliggende wijken, tot onvrede van bewoners. Zij klagen over foutparkeerders en het feit dat zij zelf niet meer de auto kwijt kunnen.

Videobeelden drukte
Bekijk de video hier.