[VIDEO] Pakhuis Sintvoorieder1 officieel geopend in Leidschendam. LVTV doneert 1.500 cadeautjes

Zaterdag werd het grote pakhuis van Stichting Sintvoorieder1 in Leidschendam officieel geopend door de vrijwilligers en wethouder Nadine Stemerdink. Onder het genot van een hapje en een drankje pakte Nadine symbolisch het eerste cadeautje in.

Cadeautjes voor kinderen die in armoede leven
Stichting Sintvoorieder1 is tien jaar geleden gestart vanuit de gedachte dat ieder kind een Sinterklaas verdient met cadeautjes. Ze zijn ooit gestart vanuit een woonkamer en delen nu 10.000 pakketten per jaar uit, waarvan ruim 500 in Leidschendam-Voorburg. Voor slechts 20 euro kan één kind al een prachtig Sinterklaas cadeau krijgen. Met de donaties koopt de stichting verschillende cadeautjes in waardoor elk kind een mooi pakketje kan uitpakken, met uiteraard een chocoladeletter erbij.

Cadeautjes voor de kinderen
De cadeautjes worden vlak voor Sinterklaas uitgereikt via de voedselbanken en crisisopvangen. Op die manier kan de privacy gewaarborgd worden. Sintvoorieder1 krijgt aanvragen door van wat de kinderen nodig hebben en in welke leeftijdscategorie. Zij zorgen vervolgens dat de pakketten klaar staan en zorgen dat het bij de kinderen terecht komt.

LVTV doneert cadeautjes
LVTV is sinds dit jaar mediapartner van Sintvoorieder1. Bij de opening vonden we dus dat we niet met lege handen konden komen. In de afgelopen maanden hebben we samen met Stichting IKROS (Ieder Kind Recht Op Speelgoed) in totaal 1.500 nieuwe cadeautjes bij elkaar verzameld die we zaterdag als verrassing hebben gedoneerd aan Sintvoorieder1.