[VIDEO] Park Schakenbosch heet vanaf nu Landgoed Voorlei

Op zaterdag 9 maart vond de open dag over de herontwikkeling van Schakenbosch onder grote belangstelling plaats. Zo’n 500 omwonenden en geïnteresseerden maakten kennis met de plannen voor het nieuwe Landgoed Voorlei.  Ook wethouder Rouwendal kwam de sfeer proeven.

Rondwandeling door het park
Bezoekers kregen een beeldende impressie van de plannen aan de hand van kaarten en schetsen en een speciaal uitgezette rondwandeling door het park. Aan thematafels werden bezoekers geïnformeerd door experts die betrokken zijn bij de planvorming op het gebied van stedenbouw, landschapsinrichting, ecologie en architectuur. Dat leidde tot levendige gesprekken en veel enthousiasme voor de kwaliteit van de plannen. Naast de Gemeente was ook de klankbordgroep, bestaande uit omwonenden en andere betrokken burgers, aanwezig en beschikbaar voor allerhande vragen en opmerkingen.

Over Landgoed Voorlei
Landgoed Voorlei is de nieuwe naam voor Park Schakenbosch. Landgoed Voorlei wordt door MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling en KondorWessels Projecten de komende jaren hoogwaardig en duurzaam ontwikkeld tot een aantrekkelijke woonomgeving in het groen met ruimte voor circa 325 woningen. Verdeeld over verschillende woonsferen, ontworpen door zes architecten in het midden en hoger segment (koop) woningen. Alle ingepast in het groene parklandschap. Evenals in het verleden blijft het groen overheersen: niet meer dan 3 van de 30 hectare wordt bebouwd. Zo ontstaat een uniek eigentijds landgoed in de Randstad: een thuis voor nieuwe bewoners en gastvrije rustplek voor de omgeving.