[VIDEO] Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling Armando

Zaterdagavond opende de tentoonstelling over kunstenaar Armando in Museum Voorlinden in Wassenaar. Eregast van de avond was Prinses Beatrix. Burgemeester Klaas Tigelaar en Wethouder Astrid van Eekelen waren namens Leidschendam-Voorburg aanwezig.

Armando kijkt mee door de schilderijen
Tijdens de openingsspeech sprak directeur van Museum Voorlinden, Suzanne Swarts, over hoe bijzonder de werken van Armando zijn. ‘We hebben heel hard gewerkt aan deze tentoonstelling. Gek genoeg voelde het alsof hij meekeek dwars door de schilderijen heen. We konden zijn aanwezigheid voelen.’, aldus de museumdirecteur. Er was een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Deze show zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag.

Tentoonstelling eerder dan gepland
Na het overlijden van de kunstenaar op 1 juli 2018 heeft het museum de tentoonstelling naar voren gehaald. Swarts: ‘Het is jammer dat Armando zelf niet aanwezig kan zijn. Het overlijden van Armando heeft ons allen geraakt. Wij willen niet langer wachten met deze tentoonstelling die een groot eerbetoon aan de kunstenaar is. Dit is het moment om het indrukwekkende oeuvre van dit iconische multitalent te delen met het publiek.’

Kunstwerken uitgeleend aan museum
Er zijn veel kunstwerken in bruikleen gegeven aan Museum Voorlinden. Dit is deels via particulieren die hun kunstwerken waar ze intens verknocht aan zijn voor enkele maanden willen delen. Ook de Armando Stichting heeft een substantiële bijdrage geleverd aan de tentoonstelling. Het museum sprak hiervoor haar dank uit.

Tentoonstelling tot maart volgend jaar te zien
Er zijn vier dagen en nachten gewerkt om de tentoonstelling op te bouwen met een drukbezochte opening tot gevolg. De tentoonstelling van Armando is te zien in Museum Voorlinden tot 10 maart 2019.