[VIDEO] Twee burgemeesters zwaaien de scepter in Leidschendam-Voorburg tijdens carnaval

Zaterdag is traditioneel de sleutel van de stad overgedragen aan de burgemeester van Zwabberdam. De burgemeester van Gaandrië kreeg de hamer uitgereikt uit handen van Klaas Tigelaar die nu een paar dagen vrij is. Het hele stadhuis stond vol met carnavalvierende stadsgenoten.

Carnaval verloopt een beetje anders dit jaar
Voor de Damzwabbers verloopt carnaval dit jaar niet helemaal zoals gepland. Vanwege de harde wind hebben zij besloten om de optocht te verplaatsen naar 21 maart. De Gaanders uit Stompwijk lieten de optocht wel doorgaan.

Kritische woorden naar het bestuur
Zoals ieder jaar werd er ook een woordje gericht aan burgemeester Klaas Tigelaar. Uiteraard met een knipoog. Toch werd er aandacht gevraagd voor serieuze zaken. Onder andere voor de toegankelijkheid van Leidschendam-Voorburg en de activiteiten voor jongeren die er volgens prins Transportador van de Damzwabbers niet genoeg zijn. Prins Marnix van de Gaanders sprak zich uit over de traagheid van de gemeente aangaande diverse onderwerpen. Het realiseren van nieuwe projecten en oplossen van problemen kan in zijn ogen sneller verlopen.