[VIDEO] Uitreiking Vliet Awards 2020 zet vrijwilligers extra in het zonnetje

Vrijdag werden de Vliet Awards uitgereikt in het gemeentehuis van Leidschendam-Voorburg. Een blijk van waardering voor mensen die zich binnen Leidschendam-Voorburg extra inzetten en opvallen door hun hulp aan anderen of sportprestatie.

Acht trofeeën
Dit jaar is alles een beetje anders door corona, maar dat maakte de uitreiking en de intentie niet minder mooi. Inwoners uit Leidschendam-Voorburg konden stemmen op hun favoriet en hebben dat massaal gedaan. In totaal werden er acht trofeeën uitgedeeld. LVTV sprak met de winnaars direct nadat ze de troffee en een mooie bos bloemen in ontvangst hadden genomen. Ook komen de organisatoren en wethouder Nadine Stemerdink aan het woord.

Sporter van het jaar
De Voorburgse Luca Cantineau is de ‘Sporter van het jaar’. Hij scoort als scheidsrechter goed in het betaald voetbal. “Ik ben begonnen bij Forum Sport op mijn 13e. Ik had dit niet verwacht. Niemand in mijn omgeving heeft iets laten vallen of iets laten merken. Als je dan wint, dan krijg je gewoon kippenvel. Dit is zo’n mooi moment.”

Sporttalent van het jaar
Judoka Chevelle Fransen is ‘Sporttalent van het jaar’ en staat internationaal op de kaart. “Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Ik ben superblij en dankbaar dat ze op me hebben gestemd. Dat is een prestatie en dus superleuk.”

Sportteam van het jaar
HSV Catch Softbal Junioren 1 is uitgeroepen tot ‘Sportteam van het jaar’, een ambitieus en gezellig team met jonge meiden die voor elkaar door het vuur gaan en spelen in de hoogste landelijke junioren klasse. Wij spraken met Senna van Montfort: “Ja dit is toch wel bijzonder want met z’n allen doen we het voor de prestatie, maar ook voor de lol. En als je dan toch een prijs wint dan is dat wel heel mooi.”

Onbeperkte topper sport
De aanmoedigingsprijs voor de ‘onbeperkte topper sport’ gaat naar Angelo Smit. “Ik ben ongelooflijk blij! Een mooie opsteker. Dit zal ik mijn leven lang niet vergeten.”

Vrijwilligersorganisatie van het jaar
Hospice het Vliethuys is uitgeroepen tot ‘vrijwilligersorganisatie van het jaar’. De vrijwilligers zijn ondanks Corona steeds blijven komen. Het Hospice bestaat in 2021 20 jaar. LVTV sprak met Joke Campo: “De vrijwilligers hebben een enorme inzet laten zien. Ze zijn iedere dag aanwezig om de beurt van 07:00 tot 23:00. Ze verzorgen en verwennen de bewoners en zijn onvermoeibaar. Het is de kroon op ons werk en op het werk van de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen Hospice!”

Vrijwilliger van het jaar
Buddy Ruud van der Meulen is ‘vrijwilliger van het jaar’. Hij zet zich al 17 jaar in voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: elke week een bezoekje, een kop koffie, een praatje, een wandeling. “Zolang ik op mijn benen kan staan en mensen kan bijstaan in welke vorm dan ook, dan blijf ik dit doen.”

Jonge vrijwilliger van het jaar
Femke Bulthuis is ‘jonge vrijwilliger van het jaar’. Ze staat elke week klaar voor de kinderen die komen tafeltennissen. Ze is jong en gemotiveerd en een goed voorbeeld voor de kinderen. “Afgelopen jaar was natuurlijk een heel gek jaar. Toen hebben we toch, ondanks dat het tafeltennis niet door kon gaan wat speciale dingen kunnen organiseren voor de kinderen. Ik vind het heel leuk, zeker omdat ik nu al acht jaar vrijwilligerswerk doe en dat je dan toch eventjes in het zonnetje gezet wordt. Hiermee kunnen we toch even laten zien van hoe belangrijk het nu eigenlijk is, vrijwilligerswerk.”

Onbeperkte topper vrijwilliger
De publieksprijs ‘onbeperkte topper vrijwilliger’ gaat naar Caitlen Mellor, Keeper/trainer LGhockey. Caitlen hockeyt vanaf jonge leeftijd bij Cartouche. Eerst in een regulier team, maar door fysieke problemen heeft zij de overstap gemaakt naar het hockey team voor spelers met een lichamelijke beperking. Zij is ook actief als vrijwilliger bij de scouting. “Ik vind het wel cool. Had het niet verwacht en niet zien aankomen, maar daardoor extra leuk dat ik gewonnen heb.”