[VIDEO] Veur Theater schort activiteiten op per juli 2020

Het Veur Theater kondigde deze week aan dat ze hun activiteiten opschorten per juli 2020.

Geen verplichtingen aangaan
Leidschendam-Voorburg.tv ging langs bij directeur Oscar van Schijndel van het Veur Theater. Hij gaf in een gesprek aan dat hij geen verplichtingen aan wil gaan voor een theaterprogramma en het huurcontract als niet zeker is dat er een toekomst is. ‘Het zou van onbehoorlijk getuigen als het bestuur van Het Veur theater zonder zekerheid verplichtingen aan gaat. Hierdoor zouden de bestuursleden zelfs privé aansprakelijk kunnen worden’, aldus van Schijndel. Er worden door deze beslissing op dit moment geen voorstellingen geboekt voor seizoen 2020-2021.

Gezamenlijk plan moet besproken worden
Het bestuur heeft in gemeenteraadsvergaderingen en bij de wethouder afzonderlijk een voorstel gedaan om de toegezegde €300.000 voor de theaters in 2020 naar rato van wat er gevraagd is te verdelen. Dit zou afgerond €44.000 voor Het Veur Theater en zelfs €256.000 voor Theater Ludens betekenen. De wethouder en de voorzitter van Theater Ludens besloten echter om dit aan de kwartiermaker over te laten. Deze moet er voor zorgen dat er een gezamenlijk plan komt voor een nieuwe organisatie in 2021.

Gemeente streeft naar behoud beide theaters
We vroegen de gemeente ook om een reactie. Wethouder Van Eekelen geeft aan verbaasd te zijn over de berichtgeving van het Veur theater. ”We zijn constructief met elkaar in gesprek over de verregaande samenwerking en de toekomst van beide theaters. Door deze samenwerking streeft de gemeente er samen met de theaters naar om beide podia te behouden, zoals door de gemeenteraad unaniem besloten op 8 oktober 2019.”