[VIDEO] Vrijwilligers ruimen gemeente op tijdens Landelijke Opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart hebben inwoners delen van de gemeente opgeruimd. Leidschendam-Voorburg.tv ging op bezoek bij de actie in wijk de Prinsenhof in Leidschendam.

Landelijke Opschoondag
Mensen kunnen tijdens de Landelijke Opschoondag een opruimactie opzetten. Ze kunnen zelf of in groepsverband aangeven een deel van de gemeente op te ruimen. Leidschendam-Voorburg stelde opruimmateriaal zoals grijpers en afvalzakken beschikbaar voor vrijwilligers.

Prinsenhof
Al jaren wordt tijdens deze dag een gezamenlijke actie georganiseerd in wijk de Prinsenhof. Organisator Walter Schijf legt uit dat het voldoening geeft, maar dat het ook een mogelijkheid biedt aan wijkbewoners om elkaar beter te leren kennen.

Tijdens de actie waren ook verschillende wethouders, raadsleden en mensen van andere organisaties aanwezig om hun steentje bij te dragen. Avalex deelde vanwege de actie GFT-bakjes uit in het winkelgebied aan de Prins Frederiklaan. Supermarkt Plus, de Stompwijkse Kaasboer, de Visboer en de Plantenbeurs uit dat winkelgebied waren sponsor voor de actie.