[VIDEO] Winkelcentrum Julianabaan verwelkomt HYPELab in Voorburg

Vrijdag ging in winkelcentrum de Julianabaan in Voorburg het HYPElab officieel van start. Vier geselecteerde winkels hebben verschillende nieuwe innovatieve manieren van winkelen geïntroduceerd. Diverse technische snufjes gaan toegepast worden. Wij gingen vandaag langs bij Zoë & Max waar de start van het project gevierd werd.

Nieuwe app
Ruim de helft van de winkels in het winkelcentrum zijn al zichtbaar in de nieuwe Julianabaan app waarmee bezoekers dit najaar kunnen communiceren en sparen met het doel om het winkelen in de Julianabaan aantrekkelijker te maken. Via de app zijn punten te verdienen die in te wisselen zijn bij deelnemende winkels.

Aan de slag met winkeltechnologie
Van 5 oktober t/m 6 november adviseren TMO studenten de 4 geselecteerde winkeliers Zoe& Max, Verbakel mode, GSM Walhalla XXL en Rotishop Faya Plaza door het doen van experimenten met verschillende technologieën op hun winkelvloer. Juist een aantal weken zelf aan de slag gaan en de technologieën samen met klanten ervaren is enorm belangrijk om te leren.

Handje helpen met de app
Daarnaast zijn studenten van MBO Rijnland en De Haagse Hogeschool tot Kerst in het winkelcentrum aanwezig om alle winkeliers met De Julianabaan app te helpen en hen te activeren. Het lab is een leeromgeving in de praktijk waar studenten en winkeliers met hun medewerkers van elkaar kunnen leren om toekomstbestendiger te worden. Hiervoor wordt ook een helpdesk ingezet, een ‘tech support desk’ als oriëntatie- en supportplek voor retailers om kennis te maken met verschillende technologieën.