Vier de 88e editie van de Boekenweek in de Bibliotheek aan de Vliet

Van 11 tot en met 19 maart is de 88e editie van de Boekenweek. Bij de Bibliotheek aan de Vliet kan je deze bijzondere editie beleven. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal, met dit jaar het bijzondere thema “Ik ben alles”. De Bibliotheek organiseert verschillende activiteiten rondom dit thema.

Het thema “Ik ben alles”
Het altijd relevante thema rondom je eigen identiteit staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek. Dit jaar kijken we naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Jezelf leren zijn helpt ook om jezelf te accepteren, te respecteren, en je eigen identiteit te waarderen. En hoe beter wij onszelf (leren) kennen, hoe beter wij een ander kunnen leren kennen. Deze  persoonlijke zoektocht staat je te wachten met dit thema van de Boekenweek. Kom daarom naar de Bibliotheek en ervaar talloze verhalen die wachten om ontdekt te worden door jou.

Activiteiten
Ook brengt de Bibliotheek een eigen ode aan het Boekenweek-thema “Ik ben alles” door de volgende activiteiten te organiseren:

Training Assertiviteit:
Op vrijdag 10 maart start de vijfdaagse training Assertiviteit. In deze training leer je over het hoe en waarom rondom assertief gedrag. Je leert ook hoe je op assertieve wijze feedback aan iemand kan geven, waarmee je de kans op conflicten sterk verkleint. Veel mensen hebben moeite met het stellen van grenzen naar anderen of naar zichzelf. Als dit uit de hand loopt kan het verstrekkende gevolgen hebben voor jouw geestelijke gezondheid, stressniveau, geluksgevoel en kan in ernstige gevallen zelfs tot een burn-out leiden. De training is geheel gratis om te volgen.

Workshop ‘Mij staat alles’ van Edith Dohmen:
Op zaterdag 11 maart organiseert mode stylist Edith Dohmen de workshop Mij staat alles. Zij leert je meer zelfvertrouwen te krijgen in het aantrekken van kleding die je eigenlijk écht wilt aantrekken. Krijg lef en meer fun door de workshop. Edith neemt je twee uur mee in haar kennis, tools en ervaringen. Zij leert je technisch naar jezelf kijken, de outside, en dan neemt ze je ook nog even mee naar de inside. En de combinatie van deze twee, bepalen wie je bent en wat je draagt. ”Voor mij is er geen groter cadeau dan dat mensen zich kleden zoals ze echt zouden willen’’, vertelt Edith Dohmen. Als lid van de Bibliotheek betaal je € 3,50, als niet-lid € 5,00 per kaartje.

Workshop van de Mobiele Drukwerkplaats:
Op zaterdag 18 maart begeleidt de Mobiele Drukwerkplaats een workshop waar je afbeeldingen maakt via lino- en houtsnede of met mono-printen. Deze afbeeldingen kunnen op verschillende manieren worden afgedrukt. Iedereen die een linosnede wil maken kan zich aansluiten. De workshop entree is € 5,00 per kaartje.

Aanmelding
Wil je meer informatie over deze activiteiten en wil je je aanmelden? Bezoek dan de website van de Bibliotheek aan de Vliet.