Volgorde partijen vastgesteld voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vrijdagochtend heeft het centraal stembureau tijdens een openbare zitting de volgorde van die kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart zullen plaatsvinden.

centraal stembureau
Het centraal stembureau beslist over de geldigheid van de lijsten, het handhaven van de kandidaten die op de lijsten voorkomen en het handhaven van de lijstaanduiding. Volgens hen zijn er geen lijsten ongeldig verklaard en zijn er geen aanpassingen in de aangeleverde kandidatenlijsten.

Nummering lijsten
In de zitting werden ook de partijlijsten genummerd. Daarmee wordt de volgorde op de stembiljetten bepaald. De volgorde wordt al grotendeels vastgesteld door de resultaten van de voorgaande verkiezingen. De grootste partij krijgt lijstnummer 1, enzovoort. Partijen die nog geen raadszetels hebben of nog niet eerder meededen, loten om hun nummer.

Er doen dit jaar acht partijen mee met de verkiezingen. De eerste zes kregen al een nummer, gebaseerd op hun eerder behaalde resultaten. De ChristenUnie en Sociale Partij moesten loten op lijstnummers 7 en 8.

Volgorde Partijen

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
Lijsttrekker: Astrid van Eekelen
GemeenteBelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV)
Lijsttrekker: Bianca Bremer
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Lijsttrekker: Ron van Duffelen
Democraten 66 (D66)
Lijsttrekker: Wouter Jorissen
GroenLinks (GL)
Lijsttrekker: Marie-Christine van der Gronde
Partij van de Arbeid (PvdA)
Lijsttrekker: Jochem Streefkerk
ChristenUnie (CU)
Lijsttrekker: Frank Wilschut
Socialistische Partij (SP)
Lijsttrekker: Ed van der Schaft