Voorburgse Rugbyclub is gered met nieuwe locatie op sportpark Westvliet

Maandag toonde de gemeenteraad zich unaniem positief op het voorstel van wethouder Astrid van Eekelen om de Voorburgse Rugbyclub (VRC) een permanente locatie te geven op sportpark Westvliet. Het voorstel gaat daarom als hamerstuk naar de besluitvormende raadsvergadering waar het voorstel zal worden goedgekeurd. Het voortbestaan van de club is daarmee ook veiliggesteld. Zonder nieuwe locatie zou de VRC moeten ophouden te bestaan.

Noodgedwongen verhuizing
Vorige week sprak LVTV met de voorzitter van de Voorburgse Rugby Club over de mogelijke nieuwe permanente locatie voor de club op sportpark Westvliet. De club zit nu nog gevestigd aan de Star in Leidschendam maar moet daar vertrekken omdat op die locatie woningen worden gebouwd.

In 2022 naar nieuwe locatie
VRC kan, als alles volgens plan verloopt, per september 2022 verhuizen van de tijdelijke huisvesting aan De Star in Leidschendam naar sportpark Westvliet. Harma Aris van de VVD is één van de politici die zich hardgemaakt heeft voor de VRC: “De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft aan het college de opdracht gegeven om een permanente locatie voor VRC te vinden. En dat is gelukt. Het plan biedt zelfs nog meer. Er komen ook zes beachvolleybalvelden voor Velovo en 50 parkeerplaatsen bij. Dit alles is een prachtige toevoeging aan het sportaanbod in onze gemeente.”

Groeien naar 500 jeugdleden
Voorzitter Peter Kolthof van de VRC gaf eerder in een reportage van LVTV al aan dat de club veel leden heeft en dat er nog veel groei in de club zit. Op de nieuwe locatie kan de VRC groeien van 250 naar 500 jeugdleden. Beachvolleyballers hoeven niet meer naar Scheveningen maar kunnen in onze eigen gemeente terecht.

Besluit begin 2022
In januari stemt de gemeenteraad officieel over het voorstel. Zoals het er nu uitziet kan snel daarna begonnen worden met de aanleg van het kunstgras rugbyveld, de kleedkamers en de beachvolleybalvelden.