Vrachtwagenchauffeur crasht tegen mast bovenleiding; HTM tram 19 rijdt niet meer

Vanochtend is een vrachtwagenchauffeur hard tegen de mast van een bovenleiding gebotst nadat hij onwel werd. Het voertuig raakte van de weg, reed een lantarenpaal uit de grond en kwam tegen de mast stil te staan. Brandweer, Rijkswaterstaat, ambulances, politie en een traumateam kwamen allemaal ter plaatse.

Spoed
De vrachtwagenchauffeur reed op de N14 (A4 in de richting van Wassenaar) toen hij onwel werd bij de Bernhardlaan-Noordsingel kruising. Hier zijn de hulpverleners naartoe gekomen om hem op straat te verzorgen en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis te vervoeren.

Andere aanrijdingen 
Kleine kop-staart aanrijdingen vonden vervolgens plaats in andere rijrichtingen. Deze waren vermoedelijk ontstaan door kijkers en/of mensen die geschrokken zijn van de botsing. Hoewel er schade aan voertuigen was aangericht, waren er hier geen gewonden bij gevallen.

Hinder
Eén Rijstrook “stad in” werd afgesloten om hulpverleners de ruimte te geven, wat resulteerde in forse files. Ook is de mast en bovenleiding waartegen de vrachtwagen tot stilstand kwam zwaar beschadigd. De HTM laat op sociale media weten dat tram 19 hierdoor niet kan rijden. De reparatie van de mast en bovenleiding, samen met de berging van de vrachtwagen, zal nog enige tijd duren en voor hinder zorgen.