Rugbyclub ontvangt certificaat voor gezonde sportkantine

Afgelopen week ontving Bianca Put – Van der Voorn, bestuurder Beheer bij de Voorburgse Rugby Club (VRC), uit handen van de Leidschendam-Voorburgse wethouder Nadine Stemerdink het zilveren certificaat Gezonde Sportkantine. Een gezonde kantine biedt een assortiment dat voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. VRC is de eerste rugbyclub van Nederland die in de prijzen valt. Ook is het de eerste sportvereniging van Leidschendam-Voorburg die een zilveren certificaat gewonnen heeft.

De betere keuze
De Voorburgse Rugby Club is actief in een ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ gemeente. Vandaar de motivatie om een gezonde levensstijl onder de eigen leden voor de gezonde kantine te promoten. Een groot gedeelte van het assortiment valt onder de noemer ‘de betere keuze’. Dat de gezondheid centraal staat bij VRC blijkt ook uit de keuze om een rookvrije sportclub te zijn.

Voorbeeld sportvereniging
“Tijdens onze wedstrijden en toernooien proberen wij altijd zoveel mogelijk te werken met verse producten en rauwkost. Zo geven wij standaard fruit en snackgroenten bij de lunch en de gezondere keuzes als tussendoortjes. Wij zijn er trots op dat VRC de eerste rugbyvereniging in Nederland is die een zilveren certificaat ontvangt en hopen dat ze een voorbeeld zijn voor andere sportverenigingen binnen onze gemeente.” vertelt de bestuurder VRC.