[VIDEO] Vrijwilligersprijzen voor Turnhal en Karin van der Starre

Donderdagavond werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt in Leidschendam-Voorburg. De grote winnaars van de avond zijn de vrijwilligers van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg en Karin van der Starre. Zij is coördinator ritaanvragen bij de vervoersdienst van Woej.

Nieuwe gym en turnhal
Twaalf jaar land hebben de vrijwilligers van de SSLV keihard gewerkt om hun harde werk afgelopen najaar bekroond te zien worden met de sleutel van de nieuwe gym- en turnaccommodatie in Voorburg. Deze prestatie werd gisteren door de gemeente Leidschendam-Voorburg beloond met de titel Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018. De jury roemde de bestuurders van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg (SSLV)  vooral om hun doorzettingsvermogen. “Het project heeft jaren geduurd, maar inwoners van Leidschendam-Voorburg gaan hier nog veel meer jaren plezier aan beleven.

Karin van der Starre is vrijwilliger van het jaar
Karin van der Starre mag zich vrijwilliger van het jaar noemen voor haar werkzaamheden als coordinator ritaanvragen bij de vervoersdienst van Woej. Haar werk is van groot belang is voor minder mobiele inwoners van de gemeente. Uit het juryoordeel: “Karin van der Starre is een zogenoemde ‘stille kracht’; haar inzet is voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Alle vrijwillige chauffeurs weten dankzij een zorgvuldige planning precies waar en wanneer ze verwacht worden.

Waardering voor vrijwilligers
Om de vrijwilligers te bedanken die van onschatbare waarde voor Leidschendam-Voorburg zijn en vaak zelfs onmisbaar reikt de gemeente deze prijzen jaarlijks uit. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Heel mooi, en ook noodzakelijk in een samenleving waarin we steeds meer op elkaar zijn aangewezen. Ik heb grote waardering  voor de -vaak onzichtbare- inzet van alle vrijwilligers.”