VVD en GroenLinks pleiten voor ondergrondse parkeergarage Julianabaan

Als het aan de VVD en GroenLinks ligt dan komt er een ondergrondse parkeergarage bij winkelcentrum de Julianabaan. Hierdoor zou er een mooi plein moeten ontstaan.

Grondige aanpak voor herontwikkeling
Bart Eleveld (VVD) en Jeroen van Rossum (GroenLinks) pleiten voor een grondige aanpak: De raadsleden vinden dat het winkelcentrum een grondige aanpak en durf in het traject van herontwikkeling verdient. Bart Eleveld legt aan LVTV uit waarom: “We moeten meer doen dan pleisters plakken. Als we echt willen zorgen dat de Julianabaan een aantrekkelijk winkelcentrum is, waar horeca een plek heeft, en waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook ontspannen, dan moeten we durven investeren. Een stevige impuls voor de Julianabaan kan goed zijn voor de lokale ondernemer.”

Plein moet aantrekkelijk worden
Van Rossum vindt dat de huidige parkeerplaats het winkelgebied domineert en vindt dat het plein moet worden aangepakt om er een aantrekkelijk plein van te maken. “Het is toch gek dat we willen investeren in dit lokale winkelcentrum, maar dan niet die enorme parkeerplaats aanpakken. Zeker nu we door corona dichter bij huis ontspanning zoeken, moeten we creatief omgaan met onze geringe buitenruimte.”

Onderzoek door college
De twee heren gaan het college van B&W verzoeken om te onderzoeken wat er nodig is om de parkeerplaatsen in het centrum van de Julianabaan onder de grond te brengen, of op een andere manier elders te plaatsen. Hierbij zal gekeken moeten worden welke investering nodig is voor een parkeergarage.  Volgens de heren is het  belangrijk dat we vindingrijk kijken naar wat het kan opleveren. Van Rossum: “Natuurlijk kan een ondergrondse garage kostbaar blijken, maar we moeten verder kijken dan de huidige situatie. De Julianabaan verdient een mooie herontwikkeling.”