VVD, GBLV en D66 bereiken coalitieakkoord

De lokale fracties van de VVD, D66 en GemeenteBelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) zijn tot een coalitieakkoord gekomen. Deze zullen zij op woensdag 8 juni presenteren op het gemeentehuis.

Verbinden, Vertrouwen, Vooruitgang
Afgelopen weken hebben de partijen onder leiding van formateur Paul de Krom onderhandelingsgesprekken gevoerd. Daarmee stemmen de partijen op elkaar af en maken afspraken over wat er de komende vier jaar moet gebeuren.

Alle afspraken zijn opgetekend in het coalitieakkoord met de titel ‘Verbinden, Vertrouwen, Vooruitgang’. Deze week nog werken de partijen aan de definitieve teksten. Zij presenteren het akkoord, inclusief financiële doorrekening van de plannen en de namen van de beoogd wethouders op 8 juni. Op 16 juni worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd in een extra gemeenteraadsvergadering.

“Het akkoord is op een hele natuurlijke wijze en in een hele goede sfeer tot stand gekomen”, aldus een tevreden Astrid van Eekelen (VVD). “Namens de drie partijen wil ik Paul de Krom en de ambtelijke ondersteuning hartelijk bedanken voor hun begeleiding en hulp in dit proces. We kijken ernaar uit om met raad en inwoners te spreken over onze plannen en aan de slag te gaan.”


kopfoto v.l.n.r. formateur Paul de Krom en onderhandelaars Bianca Bremer (GBLV), Astrid van Eekelen (VVD) en Wouter Jorissen (D66)