VVD wil zo snel mogelijk verbod op lachgas en het dragen van steekwapens

Als het aan de VVD in Leidschendam-Voorburg ligt wordt lachgas binnenkort verboden. In schriftelijke vragen vraagt de VVD of het college van burgemeester en wethouders bereid is om de verkoop en het gebruik van lachgas te verbieden. Ook vraagt de VVD om het dragen van steekwapens te verbieden.

Buurgemeenten gingen ons voor
In verschillende buurgemeenten worden of zijn al maatregelen genomen tegen het gebruik en de verkoop van lachgas. In Den Haag is de verkoop van lachgas per direct verboden. Ook het verbod op steekwapens krijgt steeds meer steun. De politie steunt deze voorstellen.

Ook verbod op dragen van steekwapens
In Rijswijk heeft het college voorgesteld om een verbod op het dragen van steekwapens in te voeren. Ook landelijk is er aandacht voor. Ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming lieten woensdag weten een landelijk verkoopverbod in te willen voeren van messen aan minderjarigen.

Waterbedeffect
De VVD vreest voor een waterbedeffect, zeker als het gaat om de verkoop van lachgas, als dat in omringende gemeenten verboden wordt, maar in Leidschendam-Voorburg wel mag. De kans is aannemelijk dat de overlast in Leidschendam-Voorburg dan zal toenemen omdat dealers en kopers van Lachgas zich verplaatsen naar onze gemeente.

Debat in de gemeenteraad
De vragen zullen door het college in behandeling worden genomen. De kans is zeker aanwezig dat dit binnenkort een debat zal opleveren in de gemeenteraad.