VVD’er Ole Heil stapt uit gemeenteraad Leidschendam-Voorburg

Ole Heil (VVD) stapt op korte termijn uit de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Het nieuws heeft hij zelf bekend gemaakt aan onze redactie.

Verhuizing
Heil laat weten dat hij in de gemeenteraad stopt, omdat hij gaat verhuizen naar Gelderland, de provincie waar hij oorspronkelijk vandaag komt. Door deze verhuizing is het niet meer mogelijk voor hem om zijn werkzaamheden in Leidschendam-Voorburg voort te zetten. Inmiddels is de gemeenteraad ook geïnformeerd over het vertrek.

Leuke, leerzame en waardevollen periode
Heil laat weten het nieuws met ‘pijn in het hart’ te moeten delen met zijn mederaadsleden. “Het was een voorrecht om samen met jullie de inwoners van onze mooie gemeente de afgelopen vijf jaar te mogen vertegenwoordigen. Onze samenwerking heb ik als heel fijn ervaren”, valt de lezen in de brief die hij de raad stuurde. Heil zegt terug te kijken op “een leuke, leerzame en waardevolle periode” en bedankt alle raadsleden en overige betrokken ambtenaren.

De VVD’er vertrekt niet direct uit de gemeenteraad, maar dient zijn officiële ontslag in na de raadsvergadering van 21 maart. Zodoende hoopt hij dat er genoeg tijd is voor een opvolger om zijn plek in te nemen. “Als alles goed gaat zou mijn opvolger in de vergadering van 18 april geïnstalleerd kunnen worden.” Over wie dit mogelijk kan worden, is niks bekend.