Waarnemend burgemeester Bijl ontvangt gemeentelijke onderscheiding

Jules Bijl, momenteel waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg, heeft dinsdag 14 februari na de raadsvergadering een gemeentelijke onderscheiding ontvangen uit handen van locoburgemeester Astrid van Eekelen.

Waarnemend burgemeesterschap
Jules Bijl is sinds 1 september 2021 waarnemend burgemeester, nadat Klaas Tigelaar voortijdig stopte. Inmiddels is Martijn Vroom officieel voorgedragen als burgemeester en zal in maart officieel worden beëdigd.

Omdat Bijl op 14 februari voor de laatste keer de raadsvergadering heeft voorgezeten, was dit het moment om hem te bedanken voor zijn verdiensten aan de Leidschendam-Voorburgse gemeenschap. Vlak na afloop van de raadsvergadering werd hij verrast door locoburgemeester van Eekelen.

“bracht nodige stabiliteit”
“Uw inzet voor en contact met de inwoners van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg de afgelopen periode wordt zeer gewaardeerd. Daarnaast heeft u een waardevolle bijdrage geleverd aan de onderlinge verhoudingen tussen college en raad, zowel zichtbaar als achter de schermen. Met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid ging u hierin te werk. U bracht de nodige stabiliteit van waaruit we verder konden bouwen. We zijn u daar dankbaar voor”, aldus Van Eekelen in haar toespraak.

Jules Bijl ontvang bij zijn gemeentelijke onderscheiding de UBU. Dat is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar (1927-2018). Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg.