Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge in Leidschendam-Voorburg

Vanaf 6 mei gaat de Nationale Diabetes Challenge weer van start op vier locaties in Leidschendam-Voorburg. Dit initiatief wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation en biedt een wandelprogramma waarbij deelnemers gedurende ongeveer 20 weken onder professionele begeleiding in hun eigen buurt wandelen. Deze wekelijkse wandelingen zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar bieden ook ondersteuning bij diabetes.

Voor iedereen
Of je nu je gezondheid wilt verbeteren, werkt aan een betere kwaliteit van leven, of gewoon op zoek bent naar wat gezonde activiteit, de organisatie nodigt iedereen uit om mee te wandelen. Er is voor iedereen een plek, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met wandelen. De wandelingen variëren in tempo, met afstanden van 2 km, 3 km en 5 km of meer.

Wanneer zijn de wandelingen?
In Leidschendam wordt er op iedere maandagmiddag vanaf 16:30 uur gelopen vanaf de Krajicek Playground Prinsenhof, achter Basisschool de Waterlelie. In Voorburg vindt de wandeling plaats op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur bij locatie Fitplaats aan de Spinozalaan, onder begeleiding van Sport Accent. Op woensdagmiddag vertrekt de Tempo groep om 15:00 uur vanaf locatie Noteboompark te Voorburg, vlakbij voetbalvereniging Forum Sport. De wandelingen duren gemiddeld één uur.

Nationale Diabetes Challenge Festival
Eind september wordt het Nationale Diabetes Challenge festival gehouden, waar alle deelnemers uit het land samenkomen om samen in beweging te komen tegen diabetes. Het lijkt de organisatie geweldig om op die dag ook de inwoners binnen de gemeente die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar te verbinden en samen een mooie dag te beleven.

“Het is ontzettend leuk”
“Het is ontzettend leuk, want je loopt met echte mensen, die graag hun beste beentje voortzetten en samen een stukje fitter willen worden. Dat vind ik motiverend”, aldus Irene, een deelneemster uit team Voorburg.

“Je ziet vooruitgang”
Buurtsportcoach Remco Stolze van Sport en Welzijn begeleidt de groep in Leidschendam: “Het is mooi om te zien wat voor positieve verandering deelnemers doormaken. Sommige hebben nog een zwakke conditie en/of angst om in beweging te komen. Soms is dit vanwege een ongeval of juist doordat iemand in een sociaal isolement zit. Je ziet ze gedurende de weken vooruitgaan, zowel fysiek als mentaal.”

Meer weten?
Als je mee wilt lopen, iemand kent met diabetes, of gewoon interesse hebt om op een laagdrempelige manier aan je gezondheid te werken, kun je je opgeven op de website www.nationalediabeteschallenge.nl. Klik op ‘wandel mee’ en zoek de groep Leidschendam. Als je hulp nodig hebt bij het aanmelden of meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Buurtsportcoach Remco Stolze via e-mail remco.stolze@senw-lv.nl of telefonisch op 06-34880012.

Kennismaking
Op dinsdagmiddag 30 april ben je welkom voor een kennismaking tijdens de informatiebijeenkomst bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam, van 13:00 uur tot 15:00 uur. Hier kun je vragen stellen, je direct aanmelden, kennismaken met de begeleider en andere deelnemers ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.