Weekmarkt bij Leidsenhage gaat dinsdag open “Kom langs, maar doe voorzichtig”

De markt op het parkeerterrein bij winkelcentrum Leidsenhage gaat dinsdag gewoon open. Vanaf 09:00 tot 16:00 zijn klanten welkom om hun wekelijkse boodschappen te doen op de vertrouwde markt.

Marktkooplui hebben het heel zwaar
Leidschendam-Voorburg.tv sprak met Arjan Griffioen. Hij is van de marktcommissie. “We hebben het allemaal moeilijk. Vooral de non-foodsector heeft het zwaar. Veel marktkoopmannen die kleding verkopen komen al niet meer omdat mensen niets willen passen. De kosten zijn dan vaak groter dan de opbrengsten.”

Wethouder van Eekelen steunt ondernemers
Griffioen is lovend over wethouder: Wethouder van Eekelen heeft de marktgelden bevroren om de ondernemers te helpen in deze moeilijke tijden. Wij vinden dat heel mooi. Zeker voor de ondernemers die in zwaar weer zitten en geen omzet krijgen is dit een heel mooi gebaar.”

De markt is veilig voor bezoekers
De dinsdagmarkt is veilig als iedereen de voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Griffioen vervolgt: “Kom gerust naar de markt. We hebben overal lijnen gezet. We moeten en willen ook nadrukkelijk controleren om het voor iedere bezoeker veilig te maken. De markt is ruimer opgezet en overal staan borden en lijnen op de grond. BOA’s houden het naleven van de regels onder streng toezicht.”

Hou je aan de afspraken
De markt is anders dan normaal. Er wordt opgeroepen om niet voor de gezelligheid te komen, maar enkel voor je boodschappen. Een visje kopen mag, maar opeten moet thuis. “Ook kaas kan niet geproefd worden tijdens de crisis. Alles met speeksel is een risico en dat willen we niet. Wij roepen iedereen op om de richtlijnen te volgen en zoveel mogelijk te pinnen. Alleen dan kan de markt open blijven,” aldus Griffioen.