Wegen in de regio muurvast door demonstrerende boeren

Vanochtend werden weggebruikers geconfronteerd met wegen die muurvast stonden door protesterende boeren. Daarnaast waren er nog enkele werkzaamheden en ongelukken die de situatie niet veel beter maakten. De ANWB meldt dat de druk op de wegen verdubbeld is ten opzichte van een normale woensdagochtend.

Demonstrerende boeren
De grootste oponthoud door demonstrerende boeren was in de regio te merken op de A12 van Zoetermeer naar Rijwijk ter hoogte van het Prins Clausplein. Hierdoor was Nootdorp ook moeilijk te bereiken. Navigatiesystemen leidde automobilisten om via binnendoorwegen. Hierdoor kwam het ook vast te staan vanuit Wilsveen richting Leidschendam.

Vertraging over hoogtepunt heen
Even na 09:00 was de vertraging afgenomen tot 5 minuten. Of de demonstrerende boeren ook in de middagspits voor oponthoud gaan zorgen is nog niet bekend. Maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Thuiswerkadvies
Rijkswaterstaat adviseert iedereen in het midden van het land, dus ook in onze regio,  om vandaag thuis te werken of de reis in ieder geval uit te stellen tot na de spits.