Werkzaamheden aan Wijkerburg begonnen, ook Kerkbrug gestremd voor autoverkeer

In Voorburg is de grote onderhoudsbeurt aan de Wijkerbrug van start gegaan. Verkeer moet daarom omrijden. Momenteel is ook de Kerkbrug voor autoverkeer gestremd.

Onderhoud
Elke brug moet elke vijftien jaar groot onderhoud krijgen. In 2023 krijgen daarom de drie bruggen over de Vliet hun grote onderhoudsbeurt. Verschillende onderdelen worden vernieuwd en de gehele bruggen worden geverfd.

Verspreid over verschillende perioden worden de drie bruggen over de Vliet onder handen genomen. De Kerkbrug is allereerst onderhouden. Van maandag 11 september tot zaterdag 4 november is de Wijkerbrug aan de beurt. Gedurende deze periode is de brug niet toegankelijk. Op 11 november gaat de brug nog een dag dicht. Eind dit jaar is de Nieuwe Tolbrug aan de beurt.

Kerkbrug opnieuw dicht
Sinds maandag 11 september is de Kerkbrug eveneens afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de onderhoudsbeurt is namelijk gebleken dat er scheurtjes in de brug zaten. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de brug. In november zal het brugdeel opnieuw eruit worden gehesen.