Wethouder Astrid van Eekelen reikt Nijntje Beweeg-scheurkalender 2023 uit

Op donderdag 8 december heeft wethouder Astrid van Eekelen de Nijntje Beweeg-scheurkalender 2023 uitgereikt aan de peuters en het team van Vlietkinderen Kinderdagverblijf Pukkie. Wethouder Astrid van Eekelen: ”Gezond eten en daarnaast veel bewegen is belangrijk voor iedereen. En extra voor jonge kinderen, zij zijn nog volop aan het groeien en ontwikkelen! De Nijntje scheur- en beweegkalender helpt peuters (en hun ouders) om op een leuke manier elke dag in beweging te zijn. Van handige tips tot kleurplaten en simpele oefeningen om meer te bewegen. Praktisch en nuttig tegelijk!”

Meer bewegen
Behalve bij Vlietkinderen Kinderdagverblijf Pukkie wordt de Nijntje Beweeg-scheurkalender ook op andere locaties gebruikt. Peuters bewegen nu vaak nog te weinig. Het beweegadvies vanuit de Gezondheidsraad voor kinderen van 0-4 jaar is om veel en gevarieerd te bewegen. Dit is nodig voor een gezonde ontwikkeling. Voor kinderen vanaf 1 jaar is het advies elke dag 180 minuten lichamelijke activiteit. Buiten spelen, wandelen, fietsen, en steppen is dus goed voor de lichamelijke activiteit van een peuter.

Nijntje Beweeg-scheurkalender
De Nijntje Beweeg-scheurkalender valt er in de smaak bij vele. “Met deze leuke en inspirerende kalender kunnen de pedagogisch medewerkers iedere dag een eenvoudige beweegactiviteit doen met de peuters.” vertelt Miriam Blom, projectleider van Goed Bezig!. De kalender is betaald vanuit het programma Goed Bezig! met hulp van Bruna Rijswijk-Herenstraat en Vlietkinderen maatschappelijke kinderopvang.
Daisy Veenstra, manager van Vlietkinderen Kinderdagverblijf Pukkie: “Natuurlijk bewegen we sowieso dagelijks met de kinderen, maar deze Nijntje Beweeg-scheurkalender geeft het team elke dag nieuwe inspiratie hiervoor. Superleuk!”.

Wil je meer weten over het programma Goed bezig! Kijk dan op de website van JOGG – Goed Bezig!