[FOTO] Wethouder bedankt fietsers met een gezonde appel

Fietsers die vanmorgen op de Keltenlaan-Reuvenslaan reden, kregen een aangename verrassing. Als blijk van waardering werden zij toegejuicht door wethouder Astrid van Eekelen. Langs de kant van het fietspad staken zij duimen omhoog naar de voorbij rijdende fietsers. Ook werden ze blij gemaakt met een gezonde appel. Fietsen kent vele voordelen: het is gezond, duurzaam en het voorkomt files en vertragingen.

Fietsers waarderen de actie
De actie is geïnitieerd door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een samenwerkingsplatform van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag, TLN en evofenedex met als doel het bereikbaar houden van de regio. De Ga3.0 actie Duim Omhoog voor de fietser is een van de acties van het platform. De voorbijrijdende fietsers reageerden positief op de actie en staken op hun beurt ook weer een duim omhoog naar de wethouder en aanwezigen.

Wethouder van Eekelen is tevreden
“We stimuleren dat mensen de fiets pakken. Dat verdient een duim omhoog. Fietsen is gezond en goed voor het milieu. We investeren in veilig fietsen, vooral rond scholen, en in goede fietsvoorzieningen, zoals fietspaden en stallingen”, aldus wethouder Van Eekelen.

Zelf trappen met de wind in je rug
Voor automobilisten die wel eens gedacht hebben aan een andere en duurzame manier van reizen of die fitter willen worden, is er de Ga3.0 actie Probeer een e-bike. Dan kun je een week lang ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Met zo’n e-bike moet je wel zelf trappen maar heb je als het ware toch altijd de wind in je rug. En dat is mooi meegenomen. Deze actie loopt tot december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk op www.ga3punt0.nl

Debuut van Fietsaward
Op donderdag 4 oktober wordt de eerste Fietsaward uitgereikt. Deze wordt toegekend aan die organisatie die de afgelopen jaren forse stappen heeft gezet om het fietsen door medewerkers te stimuleren.