Wethouder Nadine Stemerdink voorgedragen als burgemeester Voorschoten

In de raadsvergadering van maandag 22 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Voorschoten besloten om wethouder Nadine Stemerdink voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Voorschoten.

Inzet op verschillende onderwerpen
Nadine Stemerdink is in 2002 gestart als raadslid van Leidschendam-Voorburg en werkt sinds 2015 als wethouder. Ze heeft zich als raadslid en wethouder ingezet voor uiteenlopende onderwerpen. Nadine heeft zich altijd ingezet voor sport en het mogelijk maken van sport en bewegen voor iedereen. Ook haar inzet voor inwoners met een kleine portemonnee en het ondersteunen van kinderen die in armoede opgroeien was een belangrijk speerpunt.

Reactie van burgemeester Klaas Tigelaar
Burgemeester Klaas Tigelaar: “Voor wethouder Stemerdink is dit een geweldige kans en een mooie vervolgstap in haar carierre. Voor Leidschendam-Voorburg is het jammer dat zij weggaat. Met Nadine vertrekt een sympathieke en zeer betrokken wethouder. We zullen haar missen, maar komen haar nog wel tegen in regionale overleggen.”

Felicitatie van college
Wethouder Stemerdink zet haar werkzaamheden voor de gemeente Leidschendam-Voorburg de komende maanden voort tot de installatie in Voorschoten. Haar precieze vertrekdatum wordt later bekendgemaakt. Ook het college feliciteert Nadine met haar voordracht en wenst haar veel succes bij onze buurgemeente.

Vervolgprocedure
De gemeenteraad van Voorschoten zal Nadine Stemerdink als nieuwe burgemeester aanbevelen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning. Wanneer het Koninklijk Besluit ondertekend is, is de benoeming definitief. Naar verwachting zal de installatie van Stemerdink als nieuwe burgemeester op 17 mei 2021 zijn. Zij volgt Charlie Aptroot op, die waarnemend burgemeester is sinds 6 mei 2020.