Wijkagent waarschuwt voor oplichters aan de deur “Laat nooit onbekenden binnen in je woning”

Wijkagent Stefanie Wagemaker van Voorburg meldt dat er de laatste tijd sprake is van mensen die zich bijvoorbeeld voordoen als meteropnemer of reparateur om bij mensen binnen in huis te komen en goederen weg nemen uit je woning. Het gebeurt ook dat mensen gewoon vragen om een pen of een glas water.

Babbeltruc
Deze manier van oplichting wordt ook wel ‘babbeltrucs’ genoemd en komt vaak voor bij de voordeur of bij pinautomaten. Een onbekend persoon belt dan bij je aan en gebruikt een smoes om bij je binnen te komen. De manier of het verhaal om binnen te komen kan heel uiteenlopend zijn. Eenmaal binnen in de woning stelen de oplichters waardevolle bezittingen of geld.

Dat gebeurt mij niet
Blijf altijd alert, want je kan nu denken, ‘dat overkomt mij niet’, maar deze oplichters zijn gehaaid en zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Vertrouw je een situatie niet, vraag de persoon die je benadert dan om zich te legitimeren. De wijkagent besluit: “Laat nooit onbekenden binnen in je huis zonder afspraak.”