Wijkagente waarschuwt voor fietsendiefstal in Voorburg en geeft tips

De politie waarschuwt inwoners van Voorburg voor een toename van het aantal fietsendiefstallen. Wijkagente Stefanie Swagers geeft tips om diefstal te voorkomen.

Fietsendiefstal voorkomen
Voor wie het wel eens is overkomen, snapt hoe vervelend het is als jouw fiets plots is verdwenen. De kans op het terugvinden ervan is vaak klein, daarom is het goed om de diefstal proberen te voorkomen. Hiervoor geeft Wijkagente Stefanie (Bovenveen) een aantal tips.

Het is uiteraard logisch om een goed slot te hebben, maar beter is ook een tweede slot. Hiermee kan je jouw fiets ook vastzetten aan een fietsrek of paal. Voorkom hiermee dat dieven ‘snel’ jouw fiets mee kunnen nemen. Hoe lastiger je het maakt, des te eerder dat dieven jouw fiets laten staan.

Zet een fiets ook niet neer op onverlichte en afgelegen stukken, maar zet deze neer op plekken met straatverlichting en bij voorbaat bij drukkere plekken.

Kijk voor meer tips op de website van de politie.

Toch gestolen? Doe online aangifte!
Mocht jouw fiets toch helaas zijn meegenomen, doe dan aangifte. Dit kan met DigiD makkelijk online via de website van de politie. Het is belangrijk dat het framenummer en merk bekend is, daardoor kan de politie sneller een gestolen fiets terugvinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wijkagent Bovenveen (@wijkagent_bovenveen)