Man met keukenmes aangehouden in Mall of the Netherlands

The Mall of the Netherlands is woensdagmiddag ruim drie uur ontruimd geweest nadat een man met een keukenmes liep te zwaaien in het winkelcentrum. Leden van het arrestatieteam hebben de man na drie uur kunnen aanhouden en geboeid op een brancard afgevoerd in een ambulance.

Man dringt winkel binnen
De man liep rond half drie het nieuwe winkelcentrum binnen en liep te schreeuwen en met een mes te zwaaien. Daarna verschanste de man zich in de winkel van Kyldo. Inmiddels was een deel van het pand ontruimd en zijn politiemensen met kogelwerende vesten en schilden het pand binnengegaan.

Verklaring van eigenaar
Getuigen melden aan LVTV dat de man met de tram is aangekomen en dat de HTM al achter de man aanzat. Hij is vervolgens het winkelcentrum ingerend en de winkel van Kyldo binnengedrongen. In de winkel waren de eigenaar en zijn dochter aanwezig. De eigenaar heeft zijn dochter direct het magazijn ingestuurd.

Arrestatieteam overmeestert man
De man wilde zich in eerste instantie niet overgeven en riep dit hard door de winkel. Uiteindelijk is hij toch overmeesterd door het arrestatieteam.