Woning Caan van Necklaan tweemaal doelwit brandstichting

Een woning aan de Burgemeester Caan van Necklaan is binnen 24 uur twee keer doelwit geweest van brandstichting. De incidenten vonden plaats in de nacht van dinsdag op woensdag en de daaropvolgende ochtend.

Bewoner aangehouden maar niet verdacht
De bewoner is aangehouden nadat hij vanuit een emotie de politie bedreigde. Hij is niet verdacht van de brandstichting. Voor zover nu bekend is de brandstichter niet aangehouden.

Mogelijk is bewoner doelwit
Het gaat om een woning aan de Burgemeester Caan van Necklaan. De eerste poging was rond 04:15 vannacht. Daarbij werd de deurmat aangestoken. Gewaarschuwde brandweermensen trapten het brandje uit. De tweede poging was rond 07:40 vanmorgen. Daarbij werd blijkbaar een brandbare vloeistof gespoten. Dit keer ontstond er aanzienlijk meer schade. De brandweer bluste de vlammen

Recherche onderzoekt ‘ernstige zaak’
Het in brand steken van de enige deur is een ernstige zaak. Medewerkers van de recherche doen daarom sporen onderzoeken en gaan de deuren langs, in de hoop getuigen van de gebeurtenissen te vinden. De brandstichtingen lijken gericht tegen de bewoner en hebben dus waarschijnlijk niets te maken met de eerdere reeks van autobranden die Leidschendam teisterden.