Zaterdag duizenden trekkers verwacht in Den Haag, houd rekening met veel vertraging op wegen

Mensen die zaterdag 11 maart de weg op gaan, moeten op de wegen rond Den Haag rekening houden met forse verkeershinder. Er wordt een verkeerschaos verwacht door twee aangekondigde demonstraties.

Boeren en klimaatactivisten
Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) heeft opgeroepen tot de ‘grootste demonstratie ooit’. Het gaat niet alleen om het stikstofbeleid, maar ook andere maatschappelijke problemen, zoals bijvoorbeeld de verzakte woningen in Groningen door het boren naar gas, of de toeslagenaffaire.

Tegelijkertijd heeft ook klimaatgroep Extinction Rebellion opgeroepen tot een actie op de A12. Net als eerder willen zij de Utrechtsebaan/A12 ter hoogte van het tijdelijke Tweede Kamergebouw bezetten. Reden hiervoor is dat zij van de regering eisen dat zij stoppen met het subsidiëren van de fossiele sector.

Veel vertraging
Er zouden bij de actie van FDF vijfduizend trekkers verwacht worden. Daarbij is het niet duidelijk hoe deze naar Den Haag komen. In combinatie met de actie van de klimaatactivisten verwacht de ANWB veel vertraging op de wegen rond de Den Haag.

Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.