Ziggo stopt met analoge TV in Leidschendam-Voorburg

Vanaf maart stopt Ziggo met analoge kabeltelevisie in Leidschendam-Voorburg en de rest van de regio Haaglanden.

Digitale tv is de toekomst
In maart 2018 is Ziggo gestart met het uitfaseren van analoge televisie. De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart 2019. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv.

Leidschendam-Voorburg.tv blijft digitaal te zien op kanaal 44
Leidschendam-Voorburg.tv werkt samen met Haaglanden TV. Dat betekent dat alle nieuwsvideo’s die wij maken te zien zijn en blijven in alle huishoudens in Leidschendam-Voorburg die digitale televisie hebben van Ziggo. Daarmee bereiken we het grootste deel van de inwoners uit de gemeente.

Doe de digitale check
Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 44 te zetten. Ziet de klant daar Haaglanden TV met nieuwsitems uit Leidschendam-Voorburg, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Geen extra kosten
De overstap naar digitale kabel tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft. Ziggo-klanten die digitaal gaan kijken krijgen er wel extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport.

Ondersteuning bij omschakeling
Klanten van Ziggo ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.