Zwaar ongeval: Trein met 50 passagiers ontspoord bij Voorschoten

Een nachttrein die onderweg was van Amsterdam naar Den Haag is dinsdagochtend vroeg ontspoord bij Voorschoten nadat het op bouwmaterieel is gebotst. De trein is tot stilstand gekomen in een weiland. Volgens de eerste informatie waren er 50 passagiers aan boord. Bij het ongeval is zeker één dode gevallen. Er wordt gesproken over meer dan 19 zwaargewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Veel gewonden
Er zijn veel hulpdiensten aanwezig bij het ongeval vanuit Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De eerste berichten zijn dat er meerdere gewonden zijn waarbij ook gesproken wordt van zwaargewonde passagiers. In het achterste deel van de trein heeft voor korte tijd brand gewoed, maar deze kon snel geblust worden.

Vertraging op spoor door ontsporing
Reizigers moeten de hele dag rekening houden met vertragingen op het spoor van en naar Leiden. De NS adviseert om de Haagse tram lijn 3/4 te gebruiken.

Blijf weg bij incident
Via de website en sociale media wordt opgeroepen om weg te blijven bij het incident omdat het heel erg druk is bij de ontspoorde trein door hulpverleners.