Elf bouwprojecten van Schouten Bouw in Leidschendam-Voorburg

In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn momenteel elf projecten waar Schouten Bouw bij betrokken is. De gemeente is hier geen partij in, omdat ze geen eigenaar van de grond is. De gemeente verleent in dit geval enkel de vergunning voor de bouwprojecten van Schouten Bouw.

GBLV vindt de situatie ongekend
Hans Peter Klazenga van de politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg stelde schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders en kreeg pas na enkele weken antwoord. De partij vindt dat de gemeente niet bovenop de situatie zit en noemt dit ongekend.

Gemeente verleent enkel de vergunning
Onze redactie sprak vrijdag met een woordvoerder van de gemeente Leidschendam-Voorburg: ‘De gemeente heeft in beperkte mate invloed omdat Schouten een stuk grond kan kopen en hier een vergunning voor kan aanvragen. Wij kijken bij een aanvraag enkel naar de wettelijke kaders. Wij zijn gebaat bij woningbouw in onze gemeente en als de vergunningsaanvraag binnen het bestemmingsplan past kan een vergunning worden afgegeven.

Gemeente voortdurend in gesprek met Schouten Bouw
De woordvoerder vervolgt: ‘Voor de zomer is vanuit de gemeente een gesprek geweest met Schouten Bouw. Na de zomer praten we met ze verder om te kijken wat Schouten Bouw gaat doen om de projecten voort te zetten. Wij delen ook de zorgen van de inwoners en willen duidelijkheid over de planning naar de bewoners.’

Geen eigenaar van de grond
In Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk was de gemeente eigenaar van de grond. Daarom kon de gemeente daar bepalen aan wie ze wel en niet wilden verkopen. In de huidige situatie heeft Schouten grond gekocht van derde partijen. ‘Wij vinden het ook erg als inwoners gedupeerd worden, maar de gemeente heeft na het verlenen van de vergunning geen invloed op het verdere bouwproces,’ aldus de woordvoerder van de gemeente.

Bij de volgende projecten is Schouten betrokken:
1. Klein Plaspoelpolder, deellocatie 1A (Voorburgs Kwartier)
2. Klein Plaspoelpolder, deellocatie 1B
3. De Star (Leidschendam)
4. Westeinderweg (Stompwijk)
5. Park Vronesteyn 12B (Voorburg)
6. Groene Horsten (Leidschendam)
7. Prins Hendriklaan (Leidschendam)
8. Leidschendam Centrum
9. Park 070 (CBS locatie te Voorburg)
10. Vlietvoorde (Leidschendam)
11. Vliethaven (Connexion Leidschendam)