Gemeente intensiveert per direct maatregelen Leidschendam-Noord na aanhoudende autobranden

Het leek de afgelopen weken rustiger te worden in de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel in Leidschendam-Noord na een grote reeks autobranden. Afgelopen paar dagen waren er toch weer autobranden. Dinsdag stond een auto in brand aan het Valkhof. Maandag een auto aan de Schoorlaan. En afgelopen weekend gingen ook al twee auto’s in vlammen op. Burgemeester Tigelaar heeft samen met de politie en het OM daarom besloten extra maatregelen te nemen.

Extra camera’s en extra ogen in de wijk
Er komen via de Facebook van LVTV de nodige vragen binnen over het onderzoek van de politie. De gemeente Leidschendam-Voorburg bevestigt woensdag dat het onderzoek van de politie nog niet geleid heeft tot aanhoudingen. Er worden nu extra camera’s geplaatst op locaties in de Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel. De intensieve extra nachtelijke surveillance van de politie wordt gecontinueerd en er wordt op korte termijn particuliere beveiliging ingezet voor extra ogen en oren in de wijk.

Statement Burgemeester Tigelaar
Burgemeester Tigelaar: “Autobranden, vernielingen, overlast door hangjongeren: we tolereren het niet. We nemen samen met de politie extra maatregelen. De politie is dag en nacht druk bezig om de dader(s) van de autobranden en andere delicten op te sporen. Ook de handhavers van de gemeente spreken mensen die overlast veroorzaken aan, én er komen extra beveiligers. Alles is er op gericht om de daders van de autobranden op te sporen. De daders moeten worden gestraft, dat staat buiten kijf. Dit criminele gedrag heeft een grote en negatieve invloed op het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners. Daarom krijgen de wijken in Leidschendam-Noord de komende periode extra aandacht van de gemeente. Met enkel repressie komen we er niet. We willen werken aan een veilig en leefbaar Leidschendam-Noord voor langere tijd.”

Onderzoek gaat onverminderd door
Per brand wordt er sporen- en buurtonderzoek gedaan. Het onderzoek wordt per brand onderzocht en geanalyseerd. Het verband tussen de eerdere autobranden en de autobrand bij de Valkhof afgelopen nacht wordt nog onderzocht. Dit verband is nog niet zeker.

Investeren in de wijk
Het is de verwachting dat veel inwoners in Leidschendam-Noord niet op vakantie gaan en thuisblijven. Sport en Welzijn heeft net als ieder jaar een zomerprogramma opgesteld. Dit programma geeft jongeren een recreatieve dagbesteding en versterkt de verbinding in de wijk. Ook wordt er gewerkt aan het versterkingsprogramma voor de Prinsenhof en aanpalende wijken. Een integrale aanpak in de wijken, gericht op een lange termijn.