Herstelwerkzaamheden na treinongeval duren langer dan verwacht

Tot tenminste 18 april zal het treinverkeer tussen Den Haag en Leiden nog gestremd blijven. De herstelwerkzaamheden na het treinongeval nemen namelijk langere tijd in beslag dan in eerste instantie werd gedacht. Dit heeft ProRail bekend gemaakt.

Herstel
In eerste instantie werd gedacht dat het treinverkeer na het paasweekend weer hervat zou kunnen worden. Deze verwachting is bijgesteld naar 18 april. ProRail heeft met aannemers deze conclusie getrokken na een nadere inspectie van de schade.

Er zijn meerdere factoren die meespelen. Onder andere de toegankelijkheid is een probleem. Er is onder andere groot materieel nodig voor de berging van de passagierstrein, maar er moet nog onderzocht worden hoe deze veilig opgesteld kan worden in het naastgelegen weiland. Ook is er forse schade aan de bovenleiding, het spoor en het perron van station Voorschoten. Ook ondergrondse bekabeling moet worden gerepareerd.

Inmiddels is de goederentrein van de locatie weggesleept. Dit geldt ook voor de kraanwagen van de aannemer. Het is nog niet duidelijk wanneer de reizigerstrein kan worden weggehaald.