Hondenbezitters geven gehoor aan demonstratie Mariënpark

Dinsdagochtend 2 juli kwamen een vijftigtal hondenbezitters en hun viervoeters in het Mariënpark samen in Leidschendam om te protesteren tegen de verhoging van de hondenbelasting.

Demonstratie voor de neus van burgemeester en wethouders
De demonstratie werd georganiseerd door de politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV). Na het bijeenkomen ging de groep naar de achteringang van het oude gemeentehuis. Ze lieten de honden blaffen en vroegen daarmee aandacht van het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) die daar op dat moment zat te vergaderen.

Initiatiefnemer is blij met grote opkomst
Volgens Frank Rozenburg (fractievoorzitter GBLV) gebruikt het college B&W de hondenbelasting als middel om het tekort in het gemeentelijk budget op te vullen. Frank Rozenberg verklaart tegenover Leidschendam-Voorburg.tv dat hij blij is met de hoge opkomst en spreekt van een succes. ‘Het is nu afwachten of het signaal is doorgedrongen bij de politiek en of de geplande verhoging zal worden teruggedraaid’, aldus Rozenberg.

Iedereen laten meebetalen
Aanwezige hondenbezitters reageerden op de intentie om de belasting te verhogen en  vinden het bizar dat het verhoogd moet worden. ‘Als het gaat om een algemeen tekort dan moet je dat niet afwentelen op alleen de hondenbezitters maar op alle inwoners’, aldus een aanwezige dierenvriend.