[VIDEO] Je hebt negen dagen om een villa te kopen

Een villa kopen in Leidschendam-Voorburg, maar dan wel midden in de natuur. Dat kan voor jou ook werkelijkheid worden. Zondag 18 november is er om 12:00 een informatiemiddag en start de verkoop van de tien architectonische villa’s in Buitenvoorde. Dit is gelegen in het plangebied Vlietvoorde waar voorheen veel glastuinbouw te zien was.

Energieneutrale woningen
Op 11 oktober ondertekende wethouder van Eekelen van Leidschendam-Voorburg de overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelende partijen voor de bouw van de duurzame woonwijk Vlietvoorde. In de wijk Vlietvoorde die volledig duurzaam gebouwd wordt is plaats voor 200 woningen. Ze zijn energieneutraal. Dat betekent dat de energie die je gebruikt in balans is met de energie die je zelf opwekt. Dit wordt ook wel nul op de meter genoemd. Om dit te bereiken worden zonnepanelen en een waterpompinstallatie gebouwd in alle woningen.

Aanbod
Buitenvoorde is een landschap met 2,3 hectare aan grond. De kavels die te koop zijn hebben een oppervlakte van 450m2 en bieden de mogelijkheid om een gezinsvilla te bouwen, maar ook een woon/werkvilla, levensloopvilla of een plusvilla behoort tot de mogelijkheden. de prijzen variëren van €1.195.000 tot €1.325.000. Het overige gebied wordt gezamenlijk eigendom van de tien bewoners van de villa’s.

Inspraak
In de afgelopen periode hebben geïnteresseerden tijdens bijeenkomsten kunnen meedenken over de verschillende indelingen van plattegronden. Daar zijn de vier woningtypen uitgekomen.

Toewijzing kavels
De kavels worden al snel toegekend aan de nieuwe bewoners. Op 27 november sluit de inschrijfperiode. Binnen 10 dagen na opening van de inschrijving zal ontwikkelaar Blauwhoed de kavels toekennen aan de nieuwe bewoners.