Jules Bijl beëdigd als waarnemend burgemeester

Jules Bijl is maandag beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg door commissaris van de koning Jaap Smit. Hij is met ingang van 1 september benoemd.

Opvolger van Klaas Tigelaar
In juli van dit jaar besloot de huidige burgemeester Klaas Tigelaar na vijf jaar afscheid te nemen van de gemeente Leidschendam-Voorburg om aan het werk te gaan als voorzitter college van bestuur van de Laurentius Stichting, een stichting voor katholiek onderwijs en opvang gevestigd in Delft.

Waarnemend tot eind 2022
Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een definitieve burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Jules Bijl zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Ervaring als burgemeester
Jules Bijl was het afgelopen jaar wethouder in de gemeente Vlaardingen. Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort. Eerder was hij gemeentesecretaris in Boskoop en Stadskanaal.