Man krijgt 10 jaar gevangenisstraf voor doodsteken vriendin Abdijland Leidschendam

Aron S., de 35-jarige Amsterdammer die zijn ex-vriendin Emmy (31) vorig jaar doodstak in haar woning op het Abdijland, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en TBS met dwangverpleging.

Relatie op de klippen
In juli 2020 komt de relatie tussen Emmy en Aron ten einde. Twee dagen nadat de relatie ten einde kwam, fietst Aron de hele weg van Amsterdam naar Leidschendam om zogezegd spullen op te halen. Emmy doet de deur open en vrijwel meteen na binnenkomst heeft hij haar om het leven gebracht met meerdere messteken.

Het was een opwelling
Het verweer van de man dat dit in een opwelling gebeurd zou zijn, vindt de rechtbank niet aannemelijk gezien het feit dat hij zelf het mes meenam, samen met vuilniszakken en extra kleding. De rechter vindt moord met vooropgezet plan daardoor bewezen.

Verminderd toerekeningsvatbaar
De man is onderzocht in het Pieterbaancentrum. Aron heeft last van een erge vorm van autisme. Hierdoor zou hij slecht om kunnen gaan met emoties en veranderingen. Door het autisme acht de rechtbank de man verminderd toerekeningsvatbaar. Hierdoor valt de gevangenisstraf ook uit op tien jaar, in plaats van de geëiste twaalf jaar door de Officier van Justitie.

TBS met dwangverpleging
Omdat de rechtbank ook kans op herhaling mogelijk acht, is TBS met dwangverpleging opgelegd.