Meer subsidie voor verduurzamen woningen

Het college van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft besloten om €70,000 extra in de subsidiepot te steken die huiseigenaren helpt om hun huis te verduurzamen. Eerder dit jaar werd er al €200.000 subsidie beschikbaar gesteld.

Overweldigend succes
In april werd geconstateerd dat de subsidie vergeven was aan 350 huishoudens die reeds dankbaar gebruik maakte van de mogelijkheid om een bijdrage te krijgen voor de verduurzaming van hun woning. De gemeente onderzoekt op dit moment of een fonds de subsidieregeling op termijn kan vervangen.

Met slaapzakken voor de deur
Woningeigenaren (Ook VvE’s) die hun huis willen isoleren, zonnepanelen willen aanbrengen of andere verduurzamende oplossingen willen uitvoeren aan hun woning, kunnen hiervoor een bijdrage vragen in de vorm van een subsidie. Deze kan aangevraagd worden vanaf 25 oktober om 08:00. De aanvraag geschiedt digitaal via lv.nl/subsidie. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Inwoners kunnen vragen stellen via lv.nl/contact.

Overgang naar gasloze woningen
De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn en wil een klimaatbestendige stad bouwen. In 2020 start hiervoor bijvoorbeeld het project Vlietvoorde. In circa 130 duurzame woningen wordt gebruik gemaakt van warmtepompen in plaats van gasaansluitingen.

Samen optrekken met de buren
Particuliere woningeigenaren krijgen 25 procent subsidie op een groen dak, 20 procent op een isolatiemaatregel en 5 procent op zonnepanelen. Iedereen die samen met anderen duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, kan een beroep doen op een éxtra subsidie van 5% middels de burenbonus.