Na een paar rustige dagen toch weer auto in brand

Rond 00:30 vannacht heeft er aan de Prins Frederiklaan wéér een auto in brand gestaan. De brand is er eentje uit een lange reeks. Het is daarbij de derde autobrand op de Prins Frederiklaan.

Verlaten parkeerterrein
De auto stond geparkeerd op een verlaten parkeerterrein. Het lijkt er op dat de brand is begonnen bij de motorkap/voorruit van de auto. Veel van de overige autobranden in Leidschendam zijn op dezelfde manier begonnen.

Brandweer ter plaatse
Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, konden de brandweerlieden de brand snel onder controle krijgen. Helaas kon grote schade niet voorkomen worden.

Plaats Delict
De politie heeft bij aankomst direct een gedeelte van de straat afgesloten als Plaats Delict. Ook heeft de politie in de omgeving met een speurhond naar de verdachte(n) gezocht. Helaas is niemand aangetroffen.

Raad vergadert maandag 18 mei over de ongeregeldheden om 19:30
Maandagavond 18 mei is er op initiatief van de gezamenlijke fractievoorzitters in de gemeenteraad een spoeddebat over de brandstichtingen en het gevoel van onveiligheid wat dat geeft bij de inwoners. Als je de vergadering wil meekijken, dan kan dat via deze link.