Weer inwoner gedupeerd door autobrand Leidschendam

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er weer een auto in brand gestaan. Deze keer op de Prinses Annalaan. Of er een verband bestaat met de diverse aanhoudingen van een aantal dagen terug in de wijk, wordt onderzocht. De politie surveilleert al enkele dagen intensief in de omgeving.

Veel vlammen vanuit de motorkap
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het motorkap en uit beide voorste wielkasten van de geparkeerde rode Volkswagen.

Daders rennen weg in trainingspakken
Getuigen verklaarden dat zij gelijk na het ontdekken van de brand twee mannen in trainingspakken weg zagen rennen. De politie startte hierop in de omgeving van de Prinses Annalaan een zoekactie, in de hoop de dader(s) te vinden. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. De politiekraan heeft het voertuig meegenomen voor verder sporenonderzoek.

Enige vervoersmiddel werd in brand gestoken
De laatste dagen is het onrustig in Leidschendam. Zo ging er in amper twee dagen tijd twee keer een voertuig in vlammen op in de Prins Frederiklaan. De 77-jarige eigenaar van die brand zegt ernstig gedupeerd te zijn door de brand. De auto was zijn enige mogelijkheid om zich te verplaatsen, boodschappen te doen en mantelzorg te doen bij andere oudere mensen. Ook woedde er een fikse buitenbrand bij een Jeu des Boulesvereniging op het Fluitpolderplein.