[VIDEO] Bedrijven en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar tijdens de Beursvloer

In Leidschendam-Voorburg werd de Beursvloer aan de Vliet op donderdag 7 november voor de vierde keer georganiseerd.

Er mag geen geld betaald worden
Tijdens een ontbijtsessie ontmoette ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar om te kijken of ze elkaar kunnen helpen met wensen en vraagstukken. Een belangrijk detail is dat er geen geld op tafel komt bij de uitvoering van de samenwerking. Ze helpen elkaar enkel en alleen in de vorm van middelen.

Veel constructieve gesprekken gevoerd
Aan het eind van de twee uur durende sessie werd duidelijk dat ook in deze editie van de Beursvloer vruchtbare gesprekken gevoerd zijn die interessante matches opgeleverd hebben. Laura Visser van het Vrijwilligerspunt is organisator van de Beursvloer. ”Voor de bedrijven levert het iets leuks op en voor de maatschappelijke organisaties levert het iets op aan hulp bij bijvoorbeeld een reclamecampagne of bij het werven van leden. Er is ook iemand die boodschappen zoekt. Een ander juist is juist weer op zoek naar gereedschap zoekt. Daarbij kunnen bedrijven hun helpen”, aldus Laura in gesprek met LVTV.

Eerste editie in de vroege ochtend
Dit jaar is de Beursvloer verplaatst van de avond naar de vroege ochtend. Tijdens ‘De Ochtend-Spitch’ gingen 20 bedrijven en 20 maatschappelijke organisaties, onder het genot van een ontbijt, met elkaar kennismaken en onderhandelen. Om deze kennismaking te vergemakkelijken, presenteerden de maatschappelijke organisaties zichzelf en hun hulpvraag in een korte pitch van 1 minuut.