[VIDEO] Oude schoolgebouw Stompwijk vannacht al gesloopt

De brandweer heeft de brand die zondagavond uitbrak in het oude pand van de Maerten van den Veldeschool gecontroleerd laten uitbranden. Door de dikke rookpluimen was het moeilijk om de brandhaarden te vinden. Even voor middernacht is de firma Jan Knijnenburg gestart met de sloopwerkzaamheden.

Dikke rookwolken in de omgeving 
De brand was in de wijde omtrek te zien. Er trokken flinke rookwolken vanuit Stompwijk richting Voorburg, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

Verhuizing naar nieuw gebouw
Het pand van de school stond nog maar tien dagen leeg, want op dinsdag 5 maart verhuisde de kinderen onder begeleiding van wethouder Astrid van Eekelen naar het nieuwe pand.

Oorzaak van de brand nog niet bekend
Het pand van de oude school zou gesloopt worden, maar dit is nu iets sneller gebeurd en onder andere omstandigheden. Er werd zondag op straat in Stompwijk al gespeculeerd over brandstichting, wat onder deze omstandigheden niet uit te sluiten is. Het gas en de stroom van de school waren in ieder geval al afgesloten, dus daar kan de oorzaak niet te vinden zijn. Doordat het pand direct gesloopt is vannacht zal het voor de onderzoekers moeilijker zijn om de oorzaak van de brand te achterhalen.