[VIDEO] Raadsvergadering: Geen nieuwe brug over de vliet

Woensdagavond vergaderde de gemeenteraad over onder andere een nieuwe brug in Leidschendam.

Geen nieuwe brug over de Vliet
Met meerderheid is besloten dat de brug over de Vliet bij Klein Plaspoelpolder er niet komt. Partijen spraken zich uit over alternatieven. GBLV, GroenLinks, D66 en PvdA stemde tegen de komst van de brug en hadden daarmee de meerderheid.

Plan nodig om verkeersproblemen op te lossen
Volgens GroenLinks zal er meer moeten gebeuren om de verkeersproblemen in het centrum van Leidschendam op te lossen. Daarom heeft GroenLinks het college aangespoord snel aan de slag te gaan en ook breder te zoeken naar manieren om de verkeersoverlast in het Damcentrum te verminderen. Meerdere partijen sloten zich hierbij aan.

CDA betreurt de afwijzing
Het CDA geeft in een persbericht aan dat ze het betreuren dat de meerheid niet voor een brug kiest. De dagelijkse files in Leidschendam-centrum, A12, A4 en N14 evenals het sluipverkeer over onze bruggen en wegen zullen helaas een extra wrang beeld blijven en blijken. Een nieuw, actueel verkeers- en vervoersplan is meer dan ooit een noodzaak. “Een brug ontlast de totale hoeveelheid verkeer, geeft een betere verdeling van verkeer en vergroot de ontsluitingsmogelijkheden voor inwoners. Daarnaast houdt het Leidschendam-Voorburg bereikbaar voor iedereen.”

Ook autobranden onderwerp van gesprek
Verder werd gesproken over de autobranden. Burgemeester Tigelaar bevestigde dat het onderzoek nog in volle gang is.